Akoestische doeken:
functioneel en decoratief!

Akoestische doeken zijn speciaal ontworpen om het geluid in een kamer bij te sturen en te optimaliseren.

Heb jij bijvoorbeeld een kantoorruimte of vergaderzaal die erg hol klinkt? Of is elk geluidje door de gehele ruimte hoorbaar? Dat kan na verloop van tijd behoorlijk gaan irriteren. Bovendien wordt het concentratievermogen er niet beter op.

Door een akoestisch doek tegen de wand te hangen, wordt de akoestiek in de ruimte verbeterd.

Wij van Huisstijlmakelaar maken prachtige akoestische doeken geheel op maat. Wij voorzien het interieur van jouw bedrijf van een stijlvol doek dat bovendien de akoestiek in de ruimte optimaliseert.

Slechte akoestiek op kantoor

Een slechte akoestiek in een ruimte zorgt vaak voor galm, nagalm of echo. Dit is geluid dat in een kamer heen en weer gekaatst wordt tussen de muren, de vloer en het plafond. Dit effect is vaak duidelijk in interieurs met veel harde oppervlakken, omdat er weinig geluid geabsorbeerd wordt.

Het resultaat van de galm kan de productiviteit op kantoor of in de werkruimte flink verslechteren. Zo geeft het onder andere onrust, en zorgt het voor een slechte verstaanbaarheid. Wordt er in de ruimte veel gebeld, dan zal het aan de andere kant van de lijn heel vreemd klinken. Ook wanneer er geklapt wordt zorgt het voor flink wat geluidsoverlast.

Hoe helpen akoestische panelen?

Gelukkig is er wel een oplossing voor deze overmatige galm: het plaatsen van akoestische panelen of doeken. Het materiaal waarvan de akoestische doeken gemaakt zijn, absorbeert het geluid, en het dempt het terugkaatsen.

Wordt het geluid door twee wanden heen en weer gekaatst? Dan hoef je maar tegen een wand de akoestische panelen te plaatsen. Akoestische doeken kunnen zowel tegen de wand als tegen het plafond geplaatst worden, en ze zijn tevens als losse schermen te krijgen.

Akoestische doeken zorgen voor geluidsisolatie

Het plaatsen van akoestische doeken zorgt niet alleen dat de ruimte minder geluid weerkaatst, maar het zorgt ook voor geluidsisolatie. In bedrijfspanden kan dit heel voordelig zijn. Wordt er bijvoorbeeld veel gebeld in de ene ruimte, terwijl er juist in stilte gewerkt moet worden in de andere ruimte, dan zorgen akoestische panelen ervoor dat er zo min mogelijk overlast is door de geluidsisolatie.

Het plaatsen van akoestische doeken is ook heel voordelig in vergaderruimtes, waar hardop overlegd moet worden, wanneer de mensen in de andere kamer in stilte willen werken.

Ten slotte kunnen de geluidsisolerende doeken ook tussen werkplaatsen aangebracht worden. Dit is bijvoorbeeld voordelig wanneer meerdere mensen in dezelfde ruimte telefoongesprekken moeten voeren, zoals in een callcenter. Door de geluidsisolatie zullen ze geen last hebben van de personen die naast hen aan het telefoneren zijn.

Waar plaats je het doek?

Natuurlijk is dan wel de vraag waar je het akoestische doek het beste kunt plaatsen. Over het algemeen is het aan te raden om het doek zo dicht mogelijk bij de geluidsbron te plaatsen. Meestal verplaatst het geluid zich horizontaal door de ruimte. Dan moet het paneel tegen de wand geplaatst worden.

Is er sprake van een zeer lage ruimte met veel grondoppervlak? Dan kan het juist verstandiger zijn om de akoestische doeken tegen het plafond te plaatsen. Bij grote ruimtes, of ruimtes waar veel mensen tegelijkertijd aan het praten zijn, kan het ook verstandig zijn om losse akoestische panelen te plaatsen tussen de geluidsbronnen.

Akoestische doeken met decostof

Wij merkten dat veel bedrijven die hun akoestiek willen verbeteren het doek zo veel mogelijk proberen te ‘verstoppen’ in de ruimte. Het heeft echter helemaal geen zin om het geluidsabsorberende materiaal te verstoppen achter bijvoorbeeld schilderijen of onder tafelbladen. De geluidsisolatie werkt dan veel minder effectief.

Daarom maken wij van Huisstijlmakelaar prachtige akoestische doeken en panelen die niet alleen een praktische functie hebben, maar die je kantoor- of bedrijfsruimte ook nog een mooie uitstraling geven. Voor de doeken gebruiken we bijvoorbeeld decostof. Wij zorgen ervoor dat het akoestische paneel ook daadwerkelijk een esthetische toevoeging geeft aan de ruimte.

Peesdoeken zorgen voor afwisseling

Een van de mogelijkheden die wij van Huisstijlmakelaar aanbieden zijn peesdoeken.

Peesdoeken zijn bedrukte polyester akoestische doeken die gemakkelijk te verwisselen zijn. We plaatsen het frame en leveren de gewenste peesdoeken. Vervolgens kun je ze gemakkelijk zelf naar wens verwisselen. Dit kun je zo vaak doen als je maar wilt.

Vooral in winkels, waar de stijlen per seizoen telkens verschillen, zijn peesdoeken heel voordelig. Peesdoeken zijn bovendien erg duurzaam. Ze kreuken niet, en gaan ook niet snel kapot. Het doek kan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld papier, zelfs gevouwen worden. Dit scheelt heel wat ruimte bij opslag en transport.

De werkwijze van de Huisstijlmakelaar

Wil jij ook akoestische doeken die helemaal bij het interieur van je bedrijfspand of kantoor passen? Neem dan contact op met de Huisstijlmakelaar.

Wij ontwerpen en maken prachtige akoestische doeken die helemaal bij jouw bedrijf passen. Ook wanneer je je bedrijfsinterieur volledig wilt restylen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij vinden een nieuwe, passende look voor je kantoor, winkel of bedrijfspand. Ook wanneer je geen tijd of geld hebt voor een volledige verbouwing laten wij je pand er weer als nieuw uitzien.

Ervaar zelf de effecten van bijvoorbeeld interieurfolie op de wanden, akoestische panelen met mooi decostof en nieuw meubilair. Wij stemmen het interieur altijd volledig af op jouw pand, en de uitstraling van je bedrijf.

Onze diensten en producten

Wij van Philipse Reclame plaatsen stijlvolle doeken voor een betere akoestiek en/of geluidsisolatie in jouw bedrijfspand voor een eerlijke prijs. Onze producten zijn overigens ook altijd van topkwaliteit.

Wist je trouwens dat je bij ons niet alleen terecht kunt voor restyling en akoestische doeken, maar ook voor onder andere:

  • Gevelreclame
  • Belettering en montage
  • Presentatiemateriaal
  • Frames en displays
  • Huisstijl en drukwerk

Wij staan je graag bij met persoonlijke interieurtips en stylingadvies. Wil je meer weten over onze producten, of wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en mogelijkheden van prachtige visuele communicatieproducten? Neem gerust eens contact met ons op! Wij helpen je met vrijwel alle soorten reclame-uitingen.

Contact opnemen met de Huisstijlmakelaar

Wil jij de hulp inschakelen van de Huisstijlmakelaar voor het ontwerpen, produceren en plaatsen van prachtige akoestische doeken met decostof of peesdoeken?

Maak dan een afspraak met onze specialist. Dat doe je hier op de site door het contactformulier in te vullen. Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 085-3030951 of een mail sturen naar info@huisstijlmakelaar.nl.

Wij van Huisstijlmakelaar gaan graag bij in jouw bedrijfspand of kantoor aan de slag met het plaatsen van prachtige en passende akoestische doeken!